Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 

Ny håndbog for energikonsulenter (HB2021)

 
Bekendtgørelse om Håndbog for Energikonsulenter (HB2021) er nu vedtaget og træder endeligt i kraft den 1. juli 2021.
 
Håndbogen er allerede nu tilgængelig på retsinfo. Klik her for at gå til HB2021
 
HB2019 bliver med offentliggørelsen af HB2021 markeret som historisk på retsinformation, selvom den fortsat er gældende frem til og med 30. juni. Markering som historisk skyldes tekniske forhold ved retsinformation, og er normal procedure.
 
Sidst i denne måned vil vi udsende detaljeret information om hvad håndbogsændringerne har af praktisk betydning for selve registreringen i Energy10.
 
Ud over den nye håndbog, lanceres der også et nyt og forbedret rapportlayout for selve energimærket den 1. september 2021
 
Du kan læse meget mere om baggrund og udformning af det kommende rapportlayout lige her.
 

De vigtigste håndbogsændringer

Opsummeringen herunder er et uddrag af de vigtigste ændringer og er derfor ikke udtømmende. Håndbogen bør læses og sammenholdes i sin helhed.
 
Kap. 4.4.2 Række-, kæde- og dobbelthuse
Boligenheder som række-, kæde- og dobbelthuse med lodret skel mellem enhederne kan fra den 1. juli 2021 energimærkes som en samlet bygning, såfremt en række krav er opfyldt. 
Ud over at enhederne skal være beliggende under samme bygningsnummer og have samme anvendelseskode, er det et krav, at enhederne anvendes til udlejning (jf. § 7 i lov om fremme af energibesparelser i bygninger) har samme ejer, samme opvarmningsform og ensartet klimaskærm.
 
Kap. 4.4.7.2 Beskrivelse af forslag til energiforbedring
De 3 bedste besparelsesforslag skal fremhæves på forsiden. For de fremhævede forslag, skal energikonsulenten angive et forslag til energiløsning, samt estimeret tid for projektet.
 
De nye bestemmelser her vil først være et krav for energikonsulenten at udføre, når det nye rapportlayout lanceres 1. september 2021.
 
Kap. 4.5.1.2 Bestemmelse af varmetransmissionskoefficienter i skjulte konstruktioner
Af den nuværende energimærkningsrapport fremgår det, om der er foretaget destruktive undersøgelser, f.eks. boreprøver i væggene. Fremadrettet skal det også fremgå, hvor i bygningen eventuelle undersøgelserne er foretaget.
 
Kap. 4.5.3.2 Varmekapacitet
For bygninger med anvendelseskode 110, 120, 130, 131 og 132 og 185 og 190 under 500 m² kan der anvendes en standard varmekapacitet. SBi-anvisning 213 skal fortsat anvendes for de øvrige kategorier.
 
Kap. 4.6.8 Varmefordelingsanlæg
Ved opmåling af rør før måleren medtages både frem- og returrør.
 

Spørgsmål?

Har du spørgsmål, er du, som altid, meget velkommen til at kontakte os enten på telefon 7022 9310 eller e-mail support@energysystems.dk.
 
 
God beregning!